Συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

08 Νοε 2017

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) θα συμμετάσχουν ενεργά στην οργάνωση και στη διεξαγωγή του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, με διάθεση προσωπικού και μέσων, καθώς και με την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί και ο ιστορικός συμβολισμός του εν λόγω αθλητικού γεγονότος.

Συνολικά 990 στελέχη των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) θα συμμετάσχουν ως αθλητές στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και στον 4ο Στρατιωτικό Μαραθώνιο, ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το ΓΕΕΘΑ θα συμμετάσχει με:

  • Περίπτερο του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), το οποίο θα λειτουργεί στην έκθεση Μαραθωνίου, στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο, στις 9 Νοεμβρίου (1300-2000) και στις 10-11 Νοεμβρίου (0900-2000), προβάλλοντας το επιτελούμενο, στο χώρο των ΕΔ και ΣΑ, έργο στον αθλητισμό.
  • Περίπτερο στην Κεντρική Πύλη του ΥΠΕΘΑ (επί της Λ. Μεσογείων), το οποίο θα λειτουργήσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια του αγώνα, με εκθεσιακό χώρο προβολής οπτικού υλικού από αθλητικές δραστηριότητες των ΕΔ, και παρουσία διακεκριμένων αθλητών Ολυμπιονικών-Παγκοσμιονικών των ΕΔ και τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προσπάθειας των συμμετεχόντων αθλητών.