ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

Βιογραφικά Ηγεσίας

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου ΠΝ
Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ


Ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου ΠΝ, γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος των σχολείων Κυβερνητών Αντιναρκικών πλοίων (BE-NL Mine Warfare School -Belgium), Επιτελών Ναρκοπολέμου (BE-NL Mine Warfare School -Belgium), καθώς και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος Master of Sciences στη Διαχείριση/Εκπαίδευση Ανθρωπίνου Δυναμικού από το Naval Postgraduate School Monterey.


Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), και Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ως Αξιωματικός Επιστασιών και Διευθυντής Διευθύνσεων.


Έχει τοποθετηθεί ως Κυβερνήτης στα Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) ΚΙΧΛΗ, από το 1989 εως το 1991, ΘΑΛΕΙΑ από το 1994 έως το 1996 και ακολούθως στο Αρματαγωγό (Α/Γ) ΧΙΟΣ από το 2002 έως το 2003.


Έχει διατελέσει Διοικητής της 3ης Μοίρας Ναρκαλιευτικών (ΜΝΑ/3), της Μόνιμης Δύναμης Αντιναρκικών Πλοίων (Ν/ΘΗ-Ν/Α) του ΝΑΤΟ (SNMCMG2) και αργότερα της Διοίκησης Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).


Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης στο ΓΕΝ/Α3-II, στο SHAPE στον Κλάδο Επιχειρήσεων και στο Γ' Κλάδο του ΓΕΕΘΑ, στο Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) ως 1ος Διοικητής και ιδρυτής καθώς και στην Ολλανδία ως Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ).


Ως ανώτατος έχει τοποθετηθεί ως Διοικητής στην Υδρογραφική Υπηρεσία και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Στις 9 Μαρ 13, προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ ως Υπαρχηγός κατόπιν σχετικής απόφασης ΚΥΣΕΑ .


Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων :1976
Σημαιοφόρος :1980
Ανθυποπλοίαρχος :1983
Υποπλοίαρχος :1987
Πλωτάρχης :1992
Αντιπλοίαρχος :1997
Πλοίαρχος :2005
Αρχιπλοίαρχος :2010
Υποναύαρχος :2012
Αντιναύαρχος :2013


Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις
- Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα
- Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
- Ταξιάρχης του Τάγματος Φοίνικα 
- Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής
- Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα
- Μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας Γ΄, Β΄ και Α΄ Τάξεως
- Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας Γ' Τάξης
- Διαμνημoνεύσεις Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄, Β' και Α΄ Τάξεως.
- Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως.

Οικογενειακή Κατάσταση
Ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου είναι παντρεμένος και έχει τρία τέκνα.Βιογραφικά Ηγεσίας

< Επιστροφή
 
Created & Hosted by Forthnet eBusiness ServicesPowered by cmt.